Projectgegevens

De Gymzaal Slaghekstraat valt op door de diagonale belijning van de gevel waarmee het gebouw een uitnodigend gebaar maakt. Het reageert op de omgeving met glazen hoeken aan de Slaghekstraat en het Vredesplein waar de gevelbekleding visueel omhoog is getrokken. De gymzaal kreeg een gevelbekleding van geglazuurde baksteen in de plint en diagonaal geplaatste stroken vezelcementplaat erboven. Samen met het glas ontstaat een veelzijdig palet in kleur, glans en reliëf waarin veel aandacht is besteed aan een zorgvuldige detaillering van de overgangen tussen de verschillende materialen. De gymzaal is met bijbehorende ruimten samengebracht in een rechthoekig volume. De schuine lijnen komen terug in het interieur. Een akoestisch plafond, daglicht en uitzicht naar buiten dragen hier bij aan de ruimtelijke kwaliteit.

Locatie:
Rotterdam
Programma:
Nieuwbouw Sporthal
Opdrachtgever:
Gemeente Rotterdam
Gerealiseerd
2016

Foto’s

Leave a Reply